Aquest 2017 ha estat un any de transició pel projecte del Codi ètic. Estem en moments de reformulació i canvis, fet que l’activitat pública no hagi estat la mateixa que en els darrers anys i internament alguns dels projectes tècnics hagin continuat sense veure la llum. Esperem donar-vos noticies aviat.

Tot i així no perdem els hàbits i us fem arribar les cinc continguts més consultats en aquest any. Les noticies que han despertar més interès han estat:

Noves adhesions al Codi ètic de les associacions

En la primera reunió de l'any, el dimarts 21 de març, la Comissió del Codi ètic va aprovar la incorporació de quatre noves associacions i la voluntat que entres en funcionament l'aplicació en línia de compliment del Codi ètic. Una aplicació que no acab de veure la llum.

Les responsabilitats de les Juntes directives i el mapa d'assegurances

Arrel de la participació en la Fira Mediterrània de Manresa, vam donar a conèixer dues publicacions d’interès que es van presentar sobre la normativa en matèria d’obligacions de les juntes directives i el mapa d’assegurances de les entitats i de les activitats que desenvolupen les associacions.

Registre de la Jornada Laboral de les persones assalariades

Recordatori de l’entrada en vigor d’una sentència del Tribunal Supremo (TS) on s’establia que les organitzacions amb personal assalariat estàvem obligades a dur un registre de la jornada diària de tota la seva plantilla de treballadors/es per comprovar el compliment de la jornada laboral i horaris pactats.

Finalment aquest registre no s’ha de complir per les persones que estan a jornada completa.

Oberta la 2a. edició del premi de Relats "Mira'm als ulls"

Informació de la segona convocatòria del Premi de relats curts "Mira'm als ulls" que promou l'Associació del Personal de "la Caixa". L'objectiu final era la realització d’un llibre on es recollien els relats finalistes i els guanys de la seva venta es destinen a una causa solidària.

25 anys de la revista Carrer

Aquest any la revista Carrer va celebrar 25 anys de la seva presència bimestral al barris de Barcelona a can Batlló. Per aquesta data van preparar un número especial.