logo lliuresAquest any us proposem conèixer una iniciativa en xarxa que s'ha fet a partir d'un procés conjunt de reflexió entre òmnium Cultural, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i Coop57, les quals s'han conjurat per ajudar a capgirar el model social i econòmic actual.

Amb el projecte "Lliures", de pobresa, exclusió i desigualtats’ es vol fomentar iniciatives comunitàries que donin oportunitats a les persones en risc d'exclusió. Per això cal la implicació de la ciutadania, a través d'aportacions que permetin finançar aquests projectes de transformació social en un context d’emergència que ens configura com una de les societats més desiguals d’Europa.

"Lliures" es posa en marxa a partir del 12 de desembre i és una crida a la mobilització ciutadana per contribuir a un fons econòmic de solidaritat mitjançant aportacions individuals estables i duradores, així com donacions puntuals, que es proposa que representin un 0,7% dels ingressos anuals de persones, llars i entitats. Els recursos obtinguts seran autogestionats sota els principis de les finances ètiques i la traçabilitat transparent per finançar projectes de transformació i alternatives innovadores sota el paraigua de l’economia social i solidària.

Més informació: Projecte Lliures
El mati de Catalunya Ràdio: "Lliures" un projecte de país per acabar amb la pobresa i la desigualtat