Imprimeix

logo congresoEl passat 13 de maig el grup parlamentari de Convergència i Unió, va presentar al Congrés de Diputats, una Proposició de Llei de modificació de la Llei de Mecenatge (Llei 49/2002, de 23 de desembre, de régimen fiscal de las entidades sin fines lucratives y de los incentivos fiscales al mecenazgo). Aquesta nova proposició introdueix algunes novetats respecte a l’anterior proposició (21/12/2011) de modificació de la Llei, la qual va ser rebutjada.

Aquesta iniciativa , a l’igual que l’anterior, és una proposta de modificació parcial de la Llei actual i no una nova Llei de Mecenatge, la qual pretén que el govern de l’Estat prengui els compromisos adquirits de millora dels estímuls al mecenatge, tant si aquests són efectuats per persones físiques, com per persones jurídiques. Fet que encara no s’ha produït tot i haver transcorregut més de la meitat de la legislatura.

Els principals aspectes de la llei queden recollits en els següents punts:

Les previsions dels beneficis fiscals en els Pressupostos de 2014 són destinar 230M€ en incentius fiscals al mecenatge, fet que suposa un 1,5% de la despesa de l'Estat en cultura, sanitat, educació, serveis socials i investigació.

Aquesta iniciativa parlamentària té una clara pretensió d'ampliar els actuals incentius fiscals per a les empreses i particulars, amb l’objectiu d'equiparar-nos, en aquest àmbit, al nostre entorn europeu i resoldre els problemes que ha tingut l'aplicació de l'actual Llei de Mecenatge 49/2002.